bagskytteSpännande, roliga aktiviteter ute i vår fantastiska natur. Aktiviteter som skapar sammanhållning, roar, får adrenalinet att flöda. Aktiviteter sommar som vinter, i Östergötland, våra svenska fjäll eller där Ni vill vara.

Här ser du förslag på många olika aktiviteter, men det mesta vi gör är anpassat efter kundens önskemål. Använd detta som en inspiration.

Vill du ha aktiviteterna grupperade välj i menyn till vänster.

Stand_up_paddle_boardProva Stand up paddle board. En ny spännande och växande sport. 

bastu_inne Bygg en timrad stockbastu, den perfekta teambuildingsövningen eller projektledarutbildningen. Under ledning av våra handledare ska gruppen fundera, planera och därefter foga ihop stockarna på rätt sätt. För grupper upp till 12 personer

kajak2Kajakturer i skärgården eller kanadensare efter å och kanal.

ms_lopningMultisport är en sport eller tävling där man kör flera olika grenar direkt efter varandra. Hur sedan tävlingen utformas och vilka grenar som ingår är väldigt flexibelt. Naturguiden har under flera år anordnat en multisporttävling som var en av deltävlingarna i Svenska Cupen i multisport.

ms_mtbFinns det friluftsaktiviteter du gärna skulle vilja prova? Nu finns möjligheten att prova på flera olika aktiviteter under en dag. Kanske hittar du något som du gärna skulle vilja fortsätta med efter den här dagen. Friskvård och frisksport.

kanadensareEn tur i kanadensare utefter vackra Kinda kanal. Vi startar vår tur vid Stiftsgården Vårdnäs, 1,5 mil söder om Linköping och följer kanalen söderut ner mot vår första anhalt, Brokinds sluss där vi kommer att slussa.

klattring2

Vi kan erbjuda riktigt spännande firningar utför lodrätta klippor. Kul klättring uppför och klätterkurser.

kajak1 Vi börjar dagen vid lunchtid mitt i Arkösund. Första aktiviteten är en äventyrsorientering där det gäller att hitta våra kontroller med hjälp av karta och kompass. Givetvis förflyttar Ni er i grupp.

segling

Följ med ut och segla i vår Svenska skärgård. Upplev det storslagna och lugnet eller spänningen om det friskar i.

kata-i-morkerAnnordna hela Er konferens i vårt basläger. Vi bygger upp en liten by med kåtor där allt Ni behöver finns. Konferenslokal, eldstäder för matlagning, kåtor för övernattning, toaletter, scen för underhållning och mycket mer.

bastu_inne

Avskilt vid en liten sjö inne i skogen ligger vår vedeldade vildmarksbastu. Fina möjligheter att ta ett dop i sjön, både sommar som vinter.
Bastun rymmer 12-15 personer.

trollegate-grotta3Följ med oss ner i underjorden och besök de långa, djupa grottorna utanför Rimforsa. Ner i den stora huvudgrottan en av Sveriges största urbersgrottor. Besök rövargrottan, strategiskt belägen i närheten av landsvägen, där man vet att det har bott rövare. Utforska alla sju grottorna vid Trollegate.

vildsvinsmiddagTrerättersmiddag i skogarna utanför Rimforsa!

Vår kock lagar allt på plats över öppen eld. Vi har dukat upp långbord i vårt timrade grillhus som ligger nere vid sjöstranden, långt inne i skogen.

trollegate-grotta3Rimforsaraiden är en av våra populäraste aktiviteter där vi både utforskar en av Sveriges största urbergsgrotta Trollegate med en total längd på 143 meter och firar oss utför en 18 meter hög klippvägg.

im_kraftskivaKräftfiske där Ni fångar Era egna kräftor och sedan har en trevlig kräftskiva nere vid sjön.

Vi planerar arrangemanget tillsammans med Er, det skulle kunna se ut på följande sätt.

tinneroVi kan erbjuda många spännade upplevelser i Tinnerö, Linköpings nya naturreservat som ligger på militärens gamla övningsområde. Inom området finns för Europa unikt eklandskap, välbevarade fornlämningar från järnåldern och en mycket trevlig natur.

kockduell

Föreställ dig en udde ute i skärgården, det är snart sommar. Havet slår mot berget, det luktar tång. Er guide har precis gett er instruktioner i hur ni kan gå tillväga för att ta hem denna duell. Det är inte på liv eller död och ingen behöver gå på plankan om ni misslyckas… men ni har er heder att försvara. Ni har fått en kasse med mat, elden brinner redan.

skridsko_skyltMed långa benrörelser tar vi oss fram över det frusna vattnet. Vinden biter i ansiktet och solen värmer på ryggen. Under oss ligger den decimetertjocka isen och tryggar vår färd framåt.

flotte2- Regeln för idag, håll er torra! Konstruera er egen flotte och runda bojen mitt i sjön. Kom sedan först tillbaka!

Livliga diskussioner och många förslag innan ni är överens om hur en vinnande flotte ska se ut.

 

bastu_inneAvskilt vid en liten sjö inne i skogen ligger vår vedeldade vildmarksbastu. Fina möjligheter att ta ett dop i sjön, både sommar som vinter.
Bastun rymmer 12-15 personer.

sammarbete-trollegateDu håller en GPS i din hand, tillsammans med din grupp har ni lyckats hitta hit. En guide från Naturguiden hälsar er välkommen till ert andra uppdrag.

kata-i-morkerVill Ni uppleva en annorlunda middag eller julbord, boka en middag i vår stora kåta. Med värmare och lyktor får vi värme och ljus. Ute men ändå inne mitt i vintern.

Catering eller middagar tillagad av vår kock över öppen eld inne i kåtan.

Underhållning eller trevliga aktiviteter

gps

Blodet rusar, du och dina kamrater rör er raskt genom skogen, sökandes, jagandes. Ni har varken karta, eller kompass. Till er hjälp har ni istället varandra och en GPS.

isklattringMed beslutsamma hugg och sparkar angriper vi den lodrätta isväggen.

En mycket speciell upplevelse som får adrenalinet att flöda. Vi håller normalt till i södra Östergötland.

backar2Samlade i grupper står ni och framför er har ni i de tre föremål som ska hjälpa er att vinna denna gren - ett tändstål, en kniv och en mayasticka.

En dag med Telemarkskidåkning kan se ut på många olika sätt. Vi kan börja i slalombacken som hjälper oss upp på kalfjället där vi kan öva upp våra färdigheter innan vi ger oss upp på topparna i närheten för att åka.

Det kan också ingå som en narturlig del under en en eller flerdagstur med skidor på fjället.

Vi går igenom grunderna och börjar i de små backarna och trappar upp svårighetsgraden i lagom takt. Har vi tur med vädret och föret kan vi sedan göra långa skärande svängar nerför fjällen.

bagskytteNi står på en äng, skogen ramar in landskapet runtomkring. Vinden är ljum och knappt märkbar. Solen skiner ner på ett bord som ni står framför - där ligger fem redskap, yxa…pilbåge…blåsrör…kniv…slangbella… Med dessa ska ni enligt sed försvara er heder. Till hjälp har ni er skicklighet, styrka, pricksäkerhet och teknik. Vem är det som tar hem segern?

snobivack

Vill Ni krydda turen med lite extra utmaningar ska Ni bo i snöbivack.

Vi väljer en lämplig plats med mycket snö där vi börjar gräva våra snöbivacker. Skapa Er egen bostad med britsar, sköna fåtöljer och bord. Allt beroende på hur mycket Ni orkar gräva.

Snön isolerar bra vilket gör att vi snart får det "varmt?" och mysigt när vi sitter väl påbyllsade i ljuset från några stearinljus och äter vår kvällsmat.

Vi kan även höja konfortnivån och erbjuda Er en färdiggrävd snöbivack inredd med renskin som det bara är att krypa in i när Ni kommer fram.

teambuilding11En 13 stations teambuildingsbana med övningar där grupperna får arbeta gemensamt.

fiske_ojon

På turen över fjället kan vi stanna vid någon liten fjällsjö eller prova fiskelyckan i någon av alla bäckarna, blir det röding till middag tro?

Vi kan även göra en speciell fisketur där vi på skidor eller skoter tar oss ut till de bästa fiskesjöarna. Väl påbyllsade sitter vi sedan vid varsitt hål. Självklart finns fika med om vi inte väljer att laga mat över öppen eld.

Om Ni önskar lite mer bekvämlighet slår vi upp vår Moskoselkåta på isen. Vi kan Nu sitta inne och mysa medan vi fiskar.

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com