naturesbestlogo_sv

Certfierad arrangemang enligt Naturens Bästa

Vi på Naturguiden är stolta över att kunna erbjuda ett arrangemang som är kvalitetsmärkta enligt Naturens Bästa.
Rimforsaraiden där vi bland annat utforskar grottor och firar utför höga klippor.

De sex grundkraven för kvalitetsmärkta arrangemang

1. RESPEKTERA RESMÅLETS BEGRÄNSNINGAR - MINSTA MÖJLIGA SLITAGE PÅ NATUR OCH KULTUR
Ekoturism är att bevara istället för att förstöra det som besökaren kommit för att uppleva. Varje områdes ekologiska och kulturella bärkraft måste respekteras. Detta kräver goda kunskaper om resmålet hos arrangören, lokal närvaro och nära samarbete med andra aktörer.

2. GYNNA DEN LOKALA EKONOMIN
Ekoturism är att förankra turismen lokalt. Naturskydd blir lätt ett slag i luften om traktens människor är emot det. Att kunna dra nytta av turismen är ofta en positiv drivkraft. Varje arrangemang ska därför bidra till resmålets ekonomi - övernattningar på orten, lokala guider och lokalt inhandlade varor och tjänster. Ju mer desto bättre.

3. MILJÖANPASSA HELA VERKSAMHETEN
Ekoturismarrangörer ska ligga i täten när det gäller miljöanpassning. Därför ska godkända arrangörer aktivt minimera resans miljöbelastning. Bland annat ska kollektivt resande uppmuntras, logianläggningar miljöanpassas, avfall sorteras och miljöbränslen prioriteras.

4. BIDRA AKTIVT TILL NATUR- OCH KULTURSKYDD
Ekoturismen tar sitt ansvar för den biologiska mångfalden och unika kulturvärden. Det innebär att på något vis stödja naturskydd i olika former. Ekoturismen samarbetar med en levande natur- och kulturskyddsopinion. Ett partnerskap för ömsesidig nytta.

5. SATSA PÅ UPPTÄCKARGLÄDJE, KUNSKAP OCH RESPEKT
Ekoturism är att resa med en nyfiken och respektfull attityd. Godkända arrangörer är duktiga värdar och kunniga guider, som bjuder på matnyttiga introduktioner, goda råd och värdefulla tips. Väl förmedlade kunskaper är ofta nyckeln till minnesvärda resor.

6. KVALITET OCH TRYGGHET PÅ RESAN
Ekoturism är kvalitetsturism. Märkta arrangemang ska infria och gärna överträffa förväntningarna. Säkerheten tas på allvar och nöjda kunder är regel. Omvärlden ska veta att en godkänd ekoturismarrangör är en tillförlitlig partner.

Mer information om Naturens Bästa hittar Ni på www.naturensbasta.se

Naturguiden är även med i Ekoturismföreningen som är en av de organisationer som står bakom kvalitetsmärket Naturens Bästa. Läs gärna mer på deras henmsida www.ekoturism.org

 

ekoturism

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com